Kövess a Facebookon!

playthegame

"Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." (R. B.) ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** Ez a blog rólam szól. Az én érzéseimről, gondolataimról, igazságaimról. Nem Rólad, és nem azért, mert meg akarom mondani, mit kezdj Te a saját életeddel. Ha úgy érzed, hozzád szólok, csak azért van, mert megláttál valamit, ami közös lehet bennünk - a kételkedést, a gyötrődést, a boldogságot, az örömöt. Lehet, ez úgy tűnik Számodra, mintha én jobban, vagy rosszabbul tudnék valamit, de akkor nagyon tévedsz. Az én igazságaim csakis rám vonatkoznak. Senki másra. Mert ahányan vagyunk, és ahány féle dolgunk van, annyi külön-külön igazság van. Végtelen sok.

Utolsó kommentek

  • Liana.Hugs: "Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." A... (2011.07.19. 21:44) FREE AS A BIRD - Liana
  • peti2000: A szobor alkotójáról se feledkezzünk meg: Ifjabb Szlávics László alkotása, adománya a mellszobor. (2010.10.11. 19:49) LENNON 70
  • John C. Arvay: @Mylady: köszi a linket, kedden futok is érte! :) (2010.09.24. 16:02) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • Mylady: Ez milyen igaz. Egyébként :) futo.blog.hu/2010/09/21/hip_hop_futoblog_polo (2010.09.22. 22:06) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • John C. Arvay: szerintem meg felelősséggel tartozunk a tetteinkért, és ez a gondolat arról szól, hogy nem árt óva... (2010.08.31. 11:28) FELELŐSSÉG
  • Utolsó 20

 

Ne ijedj meg, nem ütöttem meg a főnyereményt. Még. Így van esélyed, hogy Te vidd el a kétmilliárdos álomdíjat. Gondolom már elképzelted egy párszor, hogy te leszel az a szerencsés, aki - fittyet hányva a matematikai esélyekre - egyszer csak úgy ébred, hogy hirtelen ő a világ legszerencsésebb félnótása. Na jó, persze a mostani öttalálatosnál már volt nagyobb nyeremény, de hát az másé volt, meg különben is ki emlékszik rá... De ma (a képzeletedben persze) Tiéd a világ! Hirtelen minden megvalósíthatónak tűnik, minden elérhető, minden megkapható; kit érdekel a munkahely, a válság, az elszabaduló árfolyamok, a csoportos leépítések, a hülye főnököd, a szar idő, a háromszázötven forintos benzinár, Szíjjártó Péter közleménye, vagy Gordon Brown bukása. Ugyan mit számít, amikor annyi pénzed lett, hogy 10 000 hónapig havi kétszázezret kaphatnál kesben (nem számolva persze azt, hogy a havi apanázzsal csökkentett tőkéd persze továbbra is folyamatosan kamatozik), vagy 1 333-szor megkerülhetnéd a Földet, vehetnél magadnak 350 db Opel Astrát, vagy 400 db Fiat 500-ast, esetleg megvehetnél 23 db budai villát, de az sem okozna gondot, ha ki kellene fizetned a parkolásból 3 év múlva behajtásra kerülő 50 000 ft-os költségedet. Akár 40 000-szer. Attól azonban nem kell félned, hogy hirtelen a legmenőbbek közé tartoznál, mert ahhoz legalább kétszer ekkora vagyonodnak kellene lennie.

De most tényleg! Kiszámoltad már, hogy mit kezdenél ennyi pénzzel? Vagy Te abba a kategóriába tartozol, aki inkább az ördög művét látja e "modern" csereeszközben?

És, ha már mindent megvettél amire vágysz, mindenhová elutaztál ahová csak szerettél volna, mindenkinek adtál volna valamennyit, amennyire gondoltál, biztos boldogabb lennél?

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://playthegame.blog.hu/api/trackback/id/tr521994044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylady 2010.05.15. 09:23:16

Szerintem ez a rendszer nagyon nem jó így.

A kétmilliárd nagyon veszélyes összeg. Túl sok ahhoz, hogy az ember fel tudja mérni, meg tudja emészteni és sikeresen kezelni tudja. Túl kevés ahhoz, hogy két kézzel szórva sokáig kitartson.

Nemrég olvastam egy cikket, azok az amerikai lottónyertesek, akik korábban "egyszerű" "átlagos" emberek voltak, többnyire villámgyorsan elherdálták az egész nyereményüket és hatalmas adósságokat halmoztak fel.

Elérhető összegeket kellene "kisorsolni", akár több embernek is. Vagy az alsóbb nyerőosztályok nyereményét növelni.
Ha nem egy ember kapna 2 milliárdot, hanem mondjuk 100 kapna 20 milliót, rengeteg emberen lehetne segíteni. Szerintem legalább a fele sikerrel tudná hasznosítani. Megoldaná a lakásproblémáját, visszafizetné a hiteleit, vállalkozásba kezdene stb.
Előrelépés lenne mindannyiunk számára.

John C. Arvay 2010.05.17. 00:16:35

Én inkább mindenkinek adnék két milliárdot. Nemsokára írok erről is egy posztot, nem lőném most le a poént ;)

Mylady 2010.05.17. 11:14:52

Ha mindenkinek adnál két milliárdot, semmivel nem lennénk előrébb, csak rontanád a pénzt.
Szerintem.

John C. Arvay 2010.05.18. 01:32:13

@Mylady: mondtam, hogy nem akarom lelőni a poént! :) Hát itt van: playthegame.blog.hu/2010/05/18/fiktiv_iq_teszt
süti beállítások módosítása