Kövess a Facebookon!

playthegame

"Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." (R. B.) ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** Ez a blog rólam szól. Az én érzéseimről, gondolataimról, igazságaimról. Nem Rólad, és nem azért, mert meg akarom mondani, mit kezdj Te a saját életeddel. Ha úgy érzed, hozzád szólok, csak azért van, mert megláttál valamit, ami közös lehet bennünk - a kételkedést, a gyötrődést, a boldogságot, az örömöt. Lehet, ez úgy tűnik Számodra, mintha én jobban, vagy rosszabbul tudnék valamit, de akkor nagyon tévedsz. Az én igazságaim csakis rám vonatkoznak. Senki másra. Mert ahányan vagyunk, és ahány féle dolgunk van, annyi külön-külön igazság van. Végtelen sok.

Utolsó kommentek

  • Liana.Hugs: "Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." A... (2011.07.19. 21:44) FREE AS A BIRD - Liana
  • peti2000: A szobor alkotójáról se feledkezzünk meg: Ifjabb Szlávics László alkotása, adománya a mellszobor. (2010.10.11. 19:49) LENNON 70
  • John C. Arvay: @Mylady: köszi a linket, kedden futok is érte! :) (2010.09.24. 16:02) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • Mylady: Ez milyen igaz. Egyébként :) futo.blog.hu/2010/09/21/hip_hop_futoblog_polo (2010.09.22. 22:06) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • John C. Arvay: szerintem meg felelősséggel tartozunk a tetteinkért, és ez a gondolat arról szól, hogy nem árt óva... (2010.08.31. 11:28) FELELŐSSÉG
  • Utolsó 20

 

(ha jól emlékszem Aldous Huxley: A vak Sámson c. regényéből)

 

 

 

Egyszer egy király szerette volna megtudni, hogy mi az emberi élet értelme, ezért összehivatta az ország legnagyobb elméit, és megparancsolta nekik, hogy fejtsék meg ezt a titkot. 

 

A tudósok összedugták a fejüket, és 20 év kutakodás, és gondolkodás, és titokfejtés után 20 könyvben leírták az emberi élet értelmét, majd a 20 könyvet a király elé vitték.

 

A király meglátta a 20 könyvet és látta, hogy nincs ideje ennyit olvasni, mert az ország ügyei nagyon sok idejét lefoglalták. Ezért megparancsolta a tudósoknak, hogy tömörítsék össze a tudományukat ennél sokkal rövidebbre.

 

A tudósok megint elvonultak, és kutakodtak, és gondolkodtak, és 20 év letelte után végre össze tudták foglalni az emberi élet értelmét 5 könyvben. Ígyhát megint a király elé járultak, és elétették az 5 könyvet és mondták, hogy íme, ebben az 5 könyvben található az emberi élet értelme.

 

De a király, ahogy meglátta az 5 könyvet, ismét megparancsolta a tudósoknak, hogy foglalják össze még tömörebben a mondandójukat, mert az ország kormányzása nagyon sok idejét leköti, ezért még az 5 könyvet sem tudja elolvasni.

 

Így a tudósok megint elvonultak, és gondolkodtak, és kutakodtak, és 20 év elteltével sikerült az emberi élet értelmét 1 könyvbe összesűríteniük. És akkor megint a király elé járultak, hogy odaadják neki az 1 könyvet, amibe belesűrítették mindazt a tudnivalót, ami az emberi élet értelmét tartalmazta.

 

De a király már nagyon öreg és nagyon beteg volt, és a halálos ágyán feküdt. És akkor mondta a tudósoknak, hogy neki már nincs ideje arra, hogy elolvassa azt az egy könyvet is, mert az életének órái már meg vannak számlálva. És akkor azt mondta a király a tudósoknak, hogy foglalják össze az emberi áélet értelmét egy mondatban.

 

Éa akkor a tudósok tanakodtak egymás között, majd a legnagyobb tudású, és legtiszteletreméltóbb tudós odalépett a király ágyához, és a fülébe súgta - királyom, három szót tudok néked mondani: születünk, élünk, és meghalunk. Ez az emberi élet értelme.

 

És a király elbocsátotta a tudósokat, és nemsokkal ezután meghalt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playthegame.blog.hu/api/trackback/id/tr441544080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása