Kövess a Facebookon!

playthegame

"Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." (R. B.) ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** Ez a blog rólam szól. Az én érzéseimről, gondolataimról, igazságaimról. Nem Rólad, és nem azért, mert meg akarom mondani, mit kezdj Te a saját életeddel. Ha úgy érzed, hozzád szólok, csak azért van, mert megláttál valamit, ami közös lehet bennünk - a kételkedést, a gyötrődést, a boldogságot, az örömöt. Lehet, ez úgy tűnik Számodra, mintha én jobban, vagy rosszabbul tudnék valamit, de akkor nagyon tévedsz. Az én igazságaim csakis rám vonatkoznak. Senki másra. Mert ahányan vagyunk, és ahány féle dolgunk van, annyi külön-külön igazság van. Végtelen sok.

Utolsó kommentek

  • Liana.Hugs: "Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja, s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." A... (2011.07.19. 21:44) FREE AS A BIRD - Liana
  • peti2000: A szobor alkotójáról se feledkezzünk meg: Ifjabb Szlávics László alkotása, adománya a mellszobor. (2010.10.11. 19:49) LENNON 70
  • John C. Arvay: @Mylady: köszi a linket, kedden futok is érte! :) (2010.09.24. 16:02) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • Mylady: Ez milyen igaz. Egyébként :) futo.blog.hu/2010/09/21/hip_hop_futoblog_polo (2010.09.22. 22:06) A BÖLCSESSÉGRŐL
  • John C. Arvay: szerintem meg felelősséggel tartozunk a tetteinkért, és ez a gondolat arról szól, hogy nem árt óva... (2010.08.31. 11:28) FELELŐSSÉG
  • Utolsó 20

 Húha!

Azt hittem, csak magamnak írogatok itten , de látom, hogy még olvasni is járnak ide emberkék. Ezexerint jól meg kell gondolnom mit is írok, mert még a végén kiderülhet, hogy csak fecsegek tartalom nélkül és akkor mi lesz???

Persze ez csak vicc volt, azért annyira nem ijesztő ez a dolog.

És ígértem (magamnak persze az előző bejegyzésben még), hogy még később folytatom a futással kapcsolatos gondolatsort, amit meg is fogok tenni.

De ezek után majd 2x meggondolom, mit írok... (és ez megint csak vicc - persze, hogy nem befolyásol mások véleménye)

Zárójelen kívül, ha már a mások véleményéről van szó - és most megint meg kell magyaráznom valamit, bár most dolgoznom kéne, de megpróbálom rövidre fogni -: sokszor hallottam egy számomra igen kedves embertől (és majd Róla is ejtek szót egyszer talán), mikor előadást tartott a következőt: NE HIDD EL AMIT MONDOK.

Először nem értettem, de mivel mindig elmondja - csak mindig kicsit máshogy magyarázza el - a második alkalomra (látszik, hogy gyenge elméjű medvebocs vagyok) nekem is leesett.

Miért is ne higyjek Neki? Azért, mert a HIT feltétel nélküli elfogadást jelent. Azt, hogy nem gondolkodom el azon, amit mond, hanem elfogadom mindenféle kétely, és egészséges szkepticizmus nélkül. A hit teljes azonosulást jelent, megfosztva minket attól a tulajdonságunktól, - amiről nálam okosabbak azt mondják, ez különböztet meg minket az állatvilágtól: a gondolkodástól. Szóval jó a hit, ha tudjuk, hogy mi az és mire használjuk.

Ha hiszek valamiben, vagy valakinek, akkor nem gondolkodom el azon, hogy az igaz-e, vagy sem (persze majd az igazság témán is elmélkedünk egyet, de itt most nem ez a lényeg). Egyszerűen elfogadom, attól függetlenül, hogy az én életemben és rám, úgy és abban a formában fedi-e a valóságot. Merthogy különbözőek vagyunk, más dolgokat élünk meg, máshol születtünk, más a neveltetésünk, hadd ne soroljam. És ráadásul amit elhiszünk másoknak, arról nem tudhatjuk BIZONYOSAN, hogy nem azért mondja-e, mert befolyásolni akar bennünket... Nézzünk csak körül, hány olyan embert ismerünk, aki hisz valamiben, vagy valakiben, miközben mi pontosan látjuk, hogy az a valami, vagy valaki csak csúnyán megvezeti őt. Szerintünk, mert persze ki tudja, hogy neki nincs-e szüksége erre a megvezetettségre.

De visszatérve a véleményekre - mert úgy látom ez a téma is parttalan eszmefuttatássá kezd válni :) - miért is nem számít ki, mit mond? Hát azért, mert nem hiszem el, amit mond. Nem hiszem el, de megvizsgálom, hogy az én életemre, a gondolkodásomra van-e hatással. Ha úgy látom, hogy nincs, akkor nem foglalkozom vele. De ha érdekesnek találom a gondolatot, abban az értelemben, hogy egy más szempontot ad, egy olyan perspektívát nyújt, ami eddig elkerülte a figyelmemet, szélesíti a látásmódomat, gazdagít, élményt nyújt, vagy elgondolkodásra késztet, azzal már tudok mit kezdeni.

Végül mégiscsak hagyom magam befolyásolni :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playthegame.blog.hu/api/trackback/id/tr821529377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása